Warsztaty kulinarne

W dniu 8 czerwca 2022 r. w Zespole Szkół im. Władysława Szafera w Złotym Potoku odbyły się warsztaty kulinarne dla uczniów z klasy 7 i 8.
W trakcie zajęć uczennice rozwijały swoją wiedzę na temat zbilansowanej diety, zasad zdrowego żywienia oraz miały możliwość samodzielnego wykonania naleśników z różnymi dodatkami. Zajęcia kulinarne pozwoliły, poprzez zabawę nauczyć bezpiecznego krojenia warzyw i owoców, wzbudzać ciekawość, poszerzać wiedzę i kreatywność.
Dziewczynki biorące udział w zajęciach wykazały się dużym zaangażowaniem, aktywnością i zapałem w przygotowaniu potraw.

Kierujemy serdeczne podziękowania dla dyrekcji, nauczycieli i uczniów Zespołu Szkół im. Władysława Szafera w Złotym Potoku.

Opiekunkami przedsięwzięcia Warszaty kulinarne były Panie: Inga Lubczańska, Małgorzata Hiller.

Dziękujemy

Zobacz

Rozmiar czcionki
Kontrast